'Parelli Team Belgium • Maak al je dromen waar ...'

[:swvar:icon:8:]
  • Welk materiaal heb je nodig om 'Parelli te doen'?

Telkens Pat iets niet kon vinden wat hij nodig had, vond hij zelf z’n eigen materiaal uit. Alles wat we bij Parelli gebruiken is persoonlijk getest en goedgekeurd door Pat! Van de eerste Carrot Stick die ontworpen werd in de jaren ’80 tot nu.

Als je écht jezelf wil opzetten voor succes tijdens je lessen Parelli Natural Horsemanship, dan zorg je best dat je ook meteen het goede materiaal gebruikt.

De tools zijn speciaal ontwikkeld om een licht gevoel te geven aan je paard: om zacht te zijn zoveel als mogelijk, om duidelijk te zijn als dat nodig is. 

Al het materiaal wordt met heel veel zorg gefabriceerd in Florida, USA. De Aleashop in Destelbergen, nabij Gent, is de officiële distributeur van het Parelli-materiaal voor België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. 

Wat heb je nodig om te starten? 

Parelli Touwhalster

Parelli 12-foot Line

Parelli Carrot Stick

Parelli Savvy String

 

De Parelli Touwhalsters bestaan in 6 verschillende maten. Heb je het gevoel dat je halster te groot of te klein is, probeer dan niet om zelf de knoopjes los te maken want deze halsters hebben een perfecte pasvorm in verhouding. 

Maat Regular is de meest courante maat en past voor de meeste paarden, gaande van fjord of haflinger tot de 'gemiddelde' paarden van 1m65. Voor de grotere sportpaarden, paarden met een 'lang' hoofd zoals vb. friezen, kies je beter de maat warmbloedig. De maat Pony in de Parelli-halsters valt redelijk klein uit, voor D-pony's vb. past de maat Arabian vaak beter. 

Net zoals de Parelli-touwen zijn deze touwhalsters gemaakt van de beste kwaliteit polyester touw. In tegenstelling tot goedkopere nylon koorden rekken deze touwen niet uit, noch worden ze stijf bij veelvuldig gebruik. TIP: voor de juiste knoop van het halster, kijk bij ons weetje over touwhalsters!

 

Samen met het Parelli 12-ft leidtouw ('7-games'-touw van ca. 3,7 meter lang) helpt een touwhalster mee aan een betere communicatie met je paard en daardoor voor meer veiligheid vanop de grond. 

Naarmate je verder vordert in het Parelli-programma ga je met je paard op grotere afstand spelen, vb. via een Parelli 22-ft lijn (touw van 6,7 meter), een Parelli-feather line van 22-ft of Parelli 22-ft lasso (minder zwaar dan het touw, handig bij diep zand of modder) en ten slotte de Parelli 45-ft lasso (=13,7m). 

 

Een Carrot Stick is bij grondwerk heel handig, je gebruikt de stick nl. als verlenging van je arm. De Parelli Kidz Stick is een kleinere en lichtere versie, ideaal voor de jonge Parelli-kids tot ca. 12 jaar of voor wie toch liever een kortere stick gebruikt op de grond of bij het rijden.

Bij de Carrot Stick hoort een 6-ft Savvy String (touwtje van ca. 180cm lang). Voor de Kidz Stick bestaat er een kortere versie, de zogenaamde Kidz String, van ca. 4 ft (ca. 120cm). Daarnaast is de Savvy String multifunctioneel: knoop hem vb. rond de paardenhals tijdens het rijden en je hebt een superhandig neckstring!

 

Parelli Natural Hackamore

Deze combinatie van touwhalster en touwteugels is ideaal voor recreatief rijden of Parelli Freestyle rijden, aangezien je zowel je teugels als een leidtouw beschikbaar hebt. 

Door de combinatie van het Parelli touwhalster en Horseman's Reins kan je de lengte van je teugels en/of touw gemakkelijk zelf bepalen. Je kan de Natural Hackamore dus ook gebruiken voor grondwerk. 

Net zoals alle Parelli-touwen is deze Natural Hackamore gemaakt van de beste kwaliteit polyester touw. In tegenstelling tot goedkopere nylon koorden rekken deze touwen niet uit, noch worden ze stijf bij veelvuldig gebruik. 

Maat Regular is de meest courante maat en past voor de meeste paarden, gaande van fjord of haflinger tot de 'gemiddelde' paarden van 1m65. Voor de grotere sportpaarden, paarden met een 'lang' hoofd zoals vb. friezen, kies je beter de maat warmbloedig. De maat Pony in de Parelli-halsters valt redelijk klein uit, voor D-pony's vb. past de maat Arabian vaak beter. 

 

Parelli Finesse Reins - clipteugels

Deze handige touwteugels liggen goed in de hand en zijn supercomfortabel om mee te rijden. Ideaal voor het ontwikkelen van meer gevoel in je hand. De teugelclips zijn zeer handig om de teugels gemakkelijk van je halster of hoofdstel aan of af te halen. 

Verkrijgbaar in 3 lengtes: voor pony's en kleine paarden is 9ft (275cm) de 'standaard maat', 11 fr (335cm) gebruik je voor paarden met een lange hals zoals vb. grote warmbloeden en 10ft (3m) zit er tussenin. 

TIP: is een clip of leertje van je teugels of leidtouw kapot? Niet getreurd, je kan allerlei herstelmateriaal verkrijgen bij de Aleashop! 

 

Bron: www.aleashop.be

 

Moutputstraat 6
9850 Deinze
+32 474 11 88 28

pnhbelgium@gmail.com

Volg ons